Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Ο ΝΗΛΕΑΣ 1-0 ΤΟ ΛΗΛΑ

Για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Νηλέας πέτυχε πολύ σημαντική νίκη επί του Λήλα, στο γήπεδο Νεοχωρίου με 1-0 και βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση. Η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς προπονητή στον πάγκο της, μετά την αποχώρηση του Αργύρη Μαστραγγελή και προπονητικό ρόλο ανέλαβαν ο Γιάννης Γκούμας και ο Παύλος Βογιατζής. Οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα, αγωνίστηκαν με πάθος, έπαιξαν πειθαρχημένα και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 8ο λεπτό με ένα πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο Τάσος Μπονός από εξαιρετική μπαλιά του Γκούμα. Στη συνέχεια προσπάθησαν περισσότερο να διατηρήσουν το 1-0 και λιγότερο να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας ήταν καλύτερη και δεν απείληθηκε ιδιαίτερα από τον αντίπαλό της, ενώ θα μπορούσε να πετύχει το 2-0 στο 35', όταν ο Γκούμας μέσα από την περιοχή πλάσαρε λίγο άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λήλας ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για να φθάσει στην ισοφάριση, αλλά η ομάδα μας ήταν πολύ καλά στημένη, κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και να φθάσει στην πολύ σπουδαία βαθμολογικά νίκη. Αξιοσημείωτες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε στο 68' όταν από λάθος της άμυνας του Νηλέα, ο Τρίκας μπήκε στην περοχή, αλλά ο Γιώργος Κότσαρης πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα, στο 72' όταν ο Παπακωνσταντίνου από καλή θέση σούταρε άουτ και στο 75' όταν ο Γιώργος Κότσαρης έκανε την απόκρουση του αγώνα, αποκρούοντας  στο "Γ" της εστίας του εκτέλεση φάουλ του Μαραγκού. Στο 76' ο διαιτητής του αγώνα απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Κατσικαβάλη του Λήλα, ενώ στο 83' δεν κατελόγισε πέναλντι σε σπρώξιμο του Μαραγκού, πάνω στον Παπακωνστνίνου.
Πέρα από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, η ομάδα μας νίκησε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος το Λήλα (είχε μόνο μία νίκη για το κύπελλο στη παράταση το 1999 με σκορ 4-2). Για το πρωτάθλημα σε τέσσερις αναμετρήσεις με γηπεδούχο το Νηλέα είχαμε τρεις ισοπαλίες και μία νίκη του Λήλα. Να θυμίσουμε ότι και την 4η αγωνιστική έσπασε μία δυσμενή παράδοση με την πρώτη νίκη της ομάδας μας επί της Αρτάκης με το ίδιο σκορ (1-0).
Ο Νηλέας αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:
Κότσαρης Γ. του Ι., Μπονός, Φραγγής, Μούντριχας Α., Αλεξίου (78' Μούντριχας Στ.), Κότσαρης Σ., Μακρής, Ζέρβας, Πόγκας (88' Περιβολάρης), Γκούμας, Βογιατζής (61' Παπακωνσταντίνου).
Το ερχόμενο Σάββατο ο Νηλέας θα αγωνιστεί στο Ενωσιακό γήπεδο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Χαλκίδας.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΛΕΑ
Με τη συμμετοχή αρκετών μελών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, η γενική συνέλευση του Νηλέα, για τη συμπλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το κλίμα στη συνέλευση ήταν εξαιρετικό, ανταλλάχτηκαν απόψεις κι έγιναν προτάσεις σχεδόν από όλους τους παρεβρισκομένους. Υπήρξε διάθεση για ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια της ομάδας, στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης, στο νέο Δ.Σ. θα συμμετέχουν οι Γιάννης Περιβολάρης, Κώστας Μίλησης και Δημήτρης Παναγιάρης. Οι προαναφερόμενοι μαζί με τους Γιάννη Σαμπάνη, Τάσο Καράπα, Βασίλη Μερτύρη, Γιώργο Κότσαρη και Απόστολο Τσώνη, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του 2011 και τον Γιώργο Περιβολάρη που είχε προστεθεί στο Δ.Σ. στην προηγούμενη γενική συνέλευση, συνθέτουν το νέο εννεαμελές Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες. Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπών για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας, στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΛΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗ
"Το Δ.Σ. του Νηλέα αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Αργύρη Μαστραγγελή για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα μας και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα. Με τις γνώσεις του και την εργατικότητά του κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μία νεανική και ανταγωνιστική ομάδα, ικανή να πρωταγωνιστήσει στο ευβοικό ποδόσφαιρο και τα επόμενα χρόνια".
Ο Αργύρης Μαστραγγελής ανέλαβε προπονητής του Νηλέα το καλοκαίρι του 2009, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή για την την ομάδα, αφού τότε αποχώρησαν οχτώ βασικοί ποδοσφαιριστές. Τη σαιζόν 2009-2010 η ομάδα τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ενώ την επόμενη χρονιά διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησαν τα Αλάτσατα και τερμάτισε στη δεύτερη θέση χάνοντας την άνοδο σε αγώνα μπαράζ από την Ιστιαία. Τη σαιζόν 2011-2012 τερμάτισε πάλι στη δεύτερη θέση, με μόνο μία ήττα από το Δύστο, αλλά κέρδισε την άνοδο στη Α1 κατηγορία με νίκη επί της Δόξας Προκοπίου στον αγώνα μπαράζ.
Παράλληλα έχοντας και την ευθύνη της Ακαδημίας του Νηλέα, τη σαιζόν 2010-2011 οδήγησε την ομάδα στον τελικό του πρωταθλήματος νέων, όπου έχασε τον τίτλο στα πέναλντι, ενώ τη σαιζόν 2011-2012η πορεία της ίδιας ομάδας σταμάτησε στα προημιτελικά.
Συμπληρώνοντας 3,5 χρόνια στο Νηλέα έγινε ο προπονητής με τη μεγαλύτερη συνεχόμενη θητεία, αφού κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν είχε μείνει στον πάγκο της ομάδας περισσότερο από δύο χρόνια. Ο Αργύρης Μαστραγγελής με την πρώτη ομάδα του Νηλέα είχε σε συνολικά 101 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, κυπέλλου και μπαράζ, 58 νίκες,19 ισοπαλίες, 24 ήττες και τέρματα 200-118.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου