Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΚΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ Ο ΝΗΛΕΑΣ - ΗΤΤΑ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΣΤΟ

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε το Σάββατο ο Νηλέας με 1-0 από το Δύστο και υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιήθηκαν οι πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του νοτίου ομίλου της Α2 κατηγορίας. Την ερχόμενη Κυριακή για την 26η και τελευταία αγωνιστική, ο Νηλέας θα υποδεχθεί την Κάρυστο και ο Δύστος θα ταξιδέψει στην Αυλίδα. Η ομάδα μας ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου μόνο αν η αδιάφορη βαθμολογικά Αυλίδα πάρει τη νίκη απέναντι στο Δύστο και ο Νηλέας επικρατήσει της Καρύστου. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα τερματίσει στη δεύτερη θέση και θα διεκδικήσει την άνοδο σε αγώνα μπαράζ, με τη δευτεραθλήτρια του βορείου ομίλου Δόξα Προκοπίου.
Η μεγάλη ευκαιρία του Νηλέα στο 93' με τον Τάσο Καρλή
Η αγώνας του Σαββάτου είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι και συγκέντρωσε περίπου χίλιους φιλάθλους από τη νοτιοκεντρική Εύβοια, ενώ αγωνιστικά παρουσίασε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχοντας ευνοικό αέρα είχαν τον έλεγχο και την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά δεν δημιούργησαν πολλές κλασσικές ευκαιρίες. Στο 21' ο Γκούμας με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Τριανταφύλλου απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Δύστος απάντησε στο 25' όταν ο Ευδοξιάδης σούταρε από καλή θέση άουτ και στο 38' ο Πηλιχός έβγαλε τον Μοιρώτσο απέναντι στον τερματοφύλακα του Νηλέα αλλά ο τελευταίος απέκρουσε εκπληκτικά. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, στο 44' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πιλάτη, ο Μαστροκώστας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Στη φάση του γκολ ο σκόρερ αποβλήθηκε για άσεμνη χειρονομία προς του φιλάθλους του Νηλέα.
Ο Σταύρος Κότσαρης σε προσπάθειά του
Στην ανάπαυλα ο Αργύρης Μαστραγγελής πραγματοποίησε δύο αλλαγές και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νηλέα, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή κυριάρχησε. Πίεσε τον αντίπαλο και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις να φθάσει στην ισοφάριση, όμως ήταν άστοχος και άτυχος. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν σωστά, αλλά αγωνιζόμενοι μ' έναν επιθετικό έφθασαν στην περιοχή του Ντίνου Κότσαρη μόνο μία φορά. Στο 64' το σουτ του Ζωντού κόντραρε στον Τσαλιαγκό και κατέληξε κόρνερ. Στο 78' σέντρα σουτ του Καρλή η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά δεν βρέθηκε κάποιος να την στείλει στα δίχτυα. Στο 89' σουτ του Γκούμα μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Τριανταφύλλου και στο 93' χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα. Ο Σωτ. Κότσαρης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Καρλής μέσα από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να πλασάρει τον τερματοφύλακα του Δύστου και το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Το μοναδικό κέρδος του Νηλέα από τον προχθεσινό αγώνα ήταν σίγουρα η επανεμφάνιση μετά από περίπου έξι χρόνια του Σταύρου Κότσαρη, ο οποίος κλήθηκε να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας και είχε εξαιρετική απόδοση.
Ο Νηλέας αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:
Κότσαρης Κ., Μπονός, Σαμαράς Στ. του Ε., Μούντριχας (46' Κότσαρης Σωτ.), Καρλής Α., Μακρής (46' Κότσαρης Στ.), Μαστροκώστας, Βογιατζής, Παπακωνσταντίνου, Γκούμας, Ζωντός (76' Κότσαρης Γ. του Α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου